Blog

Instagram Kaydedilenler Ne İşe Yarar?

SosyalAtom Logo

sosyalbayin.com

Sosyal medya hizmetinden fazlası...

Instagram Kaydedilenler Ne İşe Yarar?
Instagram Kaydedilenler Ne İşe Yarar?

Instagram, kullanıcılarına daha iyi ve farklı deneyimler sunabilmek için sürekli kendini geliştiren bir sosyal medya platformudur. Bu platformda kullanıcılar, beğendikleri ve saklamak istedikleri gönderileri kaydederek diledikleri zaman kolayca kaydettikleri gönderilere erişim sağlayabilmektedir. Instagram kaydedilenler olarak adlandırılan bu özellik günümüzde hemen hemen her kullanıcı tarafından yaygınca kullanılmaktadır.

Instagram kaydedilenler özelliğini daha önce kullanmayan ya da bu özelliğin ne işe yaradığını merak edenler, bu özellik hakkında araştırma yapmakta ve Instagram kullanıcı deneyiminin daha iyi olmasını istemektedir. Eğer kaydedilenler özelliği hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız, aşağıdaki başlıkları inceleyebilirsiniz.


Instagram Gönderi Kaydetme Nasıl Yapılır?


Instagram’da görüp beğendiğiniz fotoğraf ve videoları kolayca kaydedebilmeniz mümkündür. Instagram kaydedilenler özelliğini kullanmak istiyorsanız, ilk olarak hangi gönderiyi kaydetmek istediğinizi belirlemeli ve gönderiyi bulmalısınız. Daha sonrasında ise gönderinin hemen sağ alt köşesinde yer alan ayraç benzeri ikona tıklamalısınız. Bu belirtilen basit adımlar sayesinde istediğiniz gönderileri kolayca kaydedilenlere ekleyebilirsiniz.

Eğer kaydedilenlere eklemek istediğiniz gönderi Reels ya da IGTV formatındaysa, kaydetme butonu bulunmayacaktır. Bu formattaki gönderileri kaydedebilmek için ekranın sağ alt köşesinde yer alan üç noktalı ikona tıkladıktan sonra “Kaydet” seçeneğine basmanız gerekecektir. Bu işlemler fotoğraf, Reels, video ve IGTV gibi gönderileri kaydetmenize yardımcı olacaktır. Ancak bilinmesi gerekir ki, kaydedilenler özelliği story gönderileri için geçerli değildir. Zira hikayeler 24 saat sonra kaybolan günlük gönderilerdir ve bu nedenle kaydedilmeleri mümkün değildir.


Instagram Kaydedilenler Nerede?


Instagram gönderilerini kaydetmeniz durumunda bu gönderiler bir panel üzerinde toplanmaktadır. Instagram kaydedilenler özelliğini kullanan kişiler, kaydettikleri gönderilerin nerede olduğunu merak etmektedir. Bu özellik Instagram üzerinde olduğu için kaydettiğiniz gönderiler kendi cihazınıza değil, Instagram’a kaydedilecektir.

Instagram’da kaydettiğiniz gönderilere erişmek istiyorsanız, ilk olarak hesabınıza girip “Profil” kısmına erişmeniz gerekecektir. Daha sonra profil seçecekleri arasında yer alan “Kaydedilenler” sekmesine giriş yapmanız gerekir. Bu basit işlemden sonra bugüne kadar hesabınızdan kaydettiğiniz tüm gönderilere kolayca erişebilirsiniz. Ancak kaydettiğiniz bir gönderi Instagram’dan kaldırılmış ise, kaydedilenler kısmında da görülmeyecektir.


Instagram Kaydedilenlerden Gönderi Silme

Daha önce ilgilendiğiniz ve kaydettiğiniz gönderiler artık ilginizi çekmiyorsa hem ana sayfanızı düzenlemek hem de kaydedilenler listenizi tekrar gözden geçirebilmek için kaydedilen gönderilerinizi silebilirsiniz. Instagram kaydedilenler üzerinden gönderi silme işlemi toplu yapılamamaktadır. Bu nedenle çıkarmak istediğiniz gönderileri tek tek silmeniz gerekecektir. Silme işlemini yapabilmek için ise bir önceki başlıkta belirttiğimiz adımlar ile kaydedilenler sekmesine erişmeniz gerekmektedir.

Kaydedilenler listesinde çıkartmak istediğiniz bir gönderinin üzerine tıklayıp gönderiyi açınız. Daha sonra ise gönderinin sağ altında yer alan kaydetme tuşuna bir kere daha basınız. Bu sayede seçtiğiniz gönderi listeden çıkartılmış olacaktır. Listenizden silmek istediğiniz her gönderi için aynı adımları takip edebilmeniz mümkündür.