Blog

İşletmeler Neden Instagram Kullanmalı?

SosyalAtom Logo

sosyalbayin.com

Sosyal medya hizmetinden fazlası...

İşletmeler Neden Instagram Kullanmalı?
İşletmeler Neden Instagram Kullanmalı?

Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, son dönemlerde işletmeler tarafından da sık sık tercih edilmektedir. Bu bağlamda Instagram işletme hesabı kullanan firmaların her zaman çok daha başarılı olduğu görülmektedir. Zira Instagram sayesinde geniş kitlelere kolayca erişilebilmekte ve satışlar da doğru orantılı olarak arttırılabilmektedir.

Instagram üzerinde hesap sahibi olan işletmeler, hem ürünlerini hem de kampanyalarını etkili bir şekilde paylaşabilmektedir. Zaten günümüzde en başarılı pazarlama tekniğinin Instagram’ın gücünü kullanmak olduğu inkar edilemez bir gerçektir. Firmaların Instagram kullanması da bu bağlamda oldukça önemlidir.


İşletme Hesabı Yönetimi Nasıl Olmalıdır?


Daha bilinir olmak, satışları arttırmak gibi amaçlar için Instagram işletme hesabı kullanmak isteyen bireyler, bu doğrultuda hesap yönetimine hakim olmalıdır. Zira Instagram üzerinde binlerce yerli ve yabancı işletme hesabı bulunmakta olup, bu hesaplar arasında ön plana çıkmak için iyi bir hesap yönetimi yapmak gerekmektedir. Aşağıdaki listede işletme hesaplarını daha iyi şekilde yönetebilmek için dikkat etmeniz gereken unsurlar belirtilmektedir.

1.      Instagram hesabınızın profil fotoğrafı mutlaka logonuz olmalı ve biyografi kısmı kısa tutularak firmanız hakkında bilgi vermelisiniz.

2.      Instagram paylaşımlarınız profesyonel çekilmiş fotoğraflardan oluşmalı ve bu görsellerin altına ürün veya hizmet bilgileri yazılmalıdır.

3.      Düzenli olarak paylaşımlar yapılmaya özen göstermek gerekmektedir.

4.      Potansiyel müşterilerden gelen mesajlara anlık olarak geri dönüş sağlanmalı ve geri bildirimlere önem verilmelidir.

5.      Firmanın resmi internet sitesi Instagram hesabına bağlanmalı ve bu sayede kolay şekilde erişim sağlanmasına vesile olunmalıdır.


İşletme Hesabı Kullanmanın Faydaları Nelerdir?


İşletme hesabı, her türlü hizmet ve ürün için uyarlanabilen Instagram herkese açık hesaplar olarak adlandırılabilmektedir. Instagram işletme hesabı kullanan firmalar, daha önce de belirttiğimiz gibi pek çok avantajlı durumdan faydalanabilmektedir. Bu faydalar ise aşağıda belirtildiği gibidir.

·        Etkili şekilde satışlar arttırılabilmektedir.

·        Sosyal medyanın gücünü kullanarak geniş kitlelere erişim sağlanabilmektedir.

·        Reklam için ek bütçeler ayırmaya gerek kalmayacaktır.

·        İnfluencer ve bu mecralarda popüler olan kişilerle işbirliği yapılarak firmanın bilinirliği kolayca arttırılabilmektedir.

·        Farklı şehir veya ülkelerden müşteri bulunabilmekte ve böylelikle hedef kitlenin normale göre çok daha yüksek olması sağlanabilmektedir.

Bu hususlar değerlendirildiği zaman işletme hesaplarının ne kadar önemli ve faydalı olduğu görülmektedir. Siz de işletmeniz için bir Instagram hesabı açarak bu avantajları elde edebilirsiniz.


İşletme Hesabı Takipçi Sayısı Nasıl Arttırılır?


İşletme hesabı açan bireylerin en çok merak ettiği konulardan biri de bu hesaplarda takipçi sayısının nasıl arttırılacağı ile ilgilidir. Instagram işletme hesabı takipçi arttırma işlemi için ilk etapta davet amaçlı takip istekleri atılabilmektedir. Ayrıca firmaların sık sık tercih ettiği bir yöntem olan Türk ve doğal takipçi satın alma işlemi yapılarak hesapların daha profesyonel ve güvenilir bir imaj çizmesi sağlanabilir.