Blog

Sosyal Medya Yöneticiliği Nedir?

SosyalAtom Logo

sosyalbayin.com

Sosyal medya hizmetinden fazlası...

Sosyal Medya Yöneticiliği Nedir?
Sosyal Medya Yöneticiliği Nedir?

Sosyal medya yöneticiliği, son dönemlerde en çok rağbet gören meslekler arasında yer almaktadır. Twitter, Facebook, Instagram, TikTok gibi sosyal ağların öneminin artması ve bu platformlardan para kazanmanın mümkün olmasıyla birlikte hayatımıza giren bu meslek, sosyal medya hesaplarının en verimli ve profesyonel şekilde yönetilmesini sağlamaktadır. Bu sayede bu mecralardan kazanılacak para artırılabilmekte, firma ya da kişi bilinirliği önemli ölçüde arttırılabilmektedir.

Günümüzde hem kişisel hem de kurumsal sosyal medya hesapları için yöneticilik hizmeti alabilmek mümkündür. Genellikle çok ünlü kişiler ya da büyük firmalar bu hizmetlerden yararlanmaktadır. Zira bu tür önemli ve büyük sosyal medya hesaplarında yapılacak ufak bir yanlış bile takipçi azalması, kazanç düşmesi ve bu gibi birçok büyük sorunu beraberinde getirebilir.


Sosyal Medya Yöneticiliği Neden Önemli?


Sosyal medya platformlarının öneminin artması ile birlikte sosyal medya yöneticiliği mesleğine olan ilgi de büyük ölçüde artmıştır. Günümüzde tüm büyük firmalar incelendiği zaman neredeyse tamamının profesyonel sosyal medya yöneticileri tarafından yönetildiği görülmektedir. Sosyal medya yöneticileri, ilgilendikleri sosyal medya hesabının tüm detayları ile yakından ilgilenmektedir. Bunlara yorumlar, beğeniler, veriler, gönderiler, hikaye paylaşımları, DM kontrolü, post açıklamaları, kullanılacak etiketler ve bu gibi pek çok detay da dahildir. Bu sayede sosyal medya hesabının en iyi şekilde yönetilmesi, profesyonel bir imaj çizilmesi ve bu platformdan alınacak verimi arttırmayı sağlamaktadır.

Tüm bu avantajlar göz önünde bulundurulduğu zaman sosyal medya platformları üzerinden para kazanma ya da fenomen olma gibi amaçlar için açılan sosyal medya hesaplarının mutlaka uzmanlar tarafından yönetilmesi oldukça önemlidir. Çünkü daha önce de belirttiğimiz gibi sosyal medya hesaplarında yapılan küçük hatalar bile itibarı büyük bir düzeyde zedeleyebilmektedir.


Sosyal Medya Yöneticisi Ne Yapar?


Sosyal medya yöneticileri, günümüzde en çok Instagram ve Facebook işletme hesaplarında faaliyet göstermekte, ancak hemen hemen her sosyal ağ için uygun olmaktadır. Sosyal medya yöneticiliği oldukça geniş bir çalışma alanını kaplamaktadır. Zira bilinenin aksine sosyal medya yöneticileri yalnızca post paylaşımlarını düzenlememektedir. Buna ek olarak düzenli olarak hesap sahibi ile iletişim içerisinde olarak veri ve analizleri paylaşır ve hesap sahibinin istekleri doğrultusunda hesabın en iyi şekilde yönetilmesini sağlar.


Sosyal Medya Yöneticisi İle Çalışmak Mantıklı Mı?


Son dönemlerde en popüler mesleklerden biri haline gelen sosyal medya yöneticiliği, pek çok sosyal ağ kullanıcısının da araştırma konusu olmuştur. Sosyal medya hesabını profesyonel şekilde yönetmek isteyenler, sosyal medya yöneticileri ile çalışmanın mantıklı olup olmadığını merak etmektedir. Bu noktada bilinmesi gerekir ki, eğer kullandığınız sosyal medya hesabı para kazanma ya da ünlü olma amacı için açılmışsa, bu tür hesaplar için sosyal medya yöneticiliği hizmeti almak en doğrusu olacaktır. Ancak sosyalleşme amacı ile açılan bireysel hesapların bu tür bir hizmet almasına gerek yoktur.