Instagram Keşfet Neye Göre Oluşur?

Instagram Keşfet Neye Göre Oluşur?


Instagram’ın en sevilen ve en çok kullanılan özelliklerinden bir tanesi de keşfet sekmesidir. Instagram platformunda bulunan keşfet, kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunabilmek için oluşturulmuştur. Zira Instagram keşfet sayfası, kullanıcılara özel olarak hazırlanmakta olup, kişinin ilgi alanlarına ve etkileşimlerine yönelik gönderilere kolayca ulaşmasını sağlamaktadır. Bu bağlamda keşfet sekmesinde gösterilecek paylaşımların nasıl belirlendiği de merak edilen konular arasında yer almaktadır.

Bir Instagram kullanıcısının takip ettiği kişiler, beğendiği gönderiler, yaptığı yorumlar ve bu gibi hususlar, Instagram algoritmasını doğrudan etkilemektedir. Algoritma ise kullanıcıya ilgilendiği ve ilgilenebileceği gönderileri keşfet sekmesinde göstermektedir. Bu da demek oluyor ki, Instagram platformu üzerinde yaptığınız işlemler keşfet sayfasında ne tür gönderilerin yer alacağını belirlemektedir.  Örneğin Instagram üzerinde sürekli araba videoları izleyen, araç paylaşımı yapan hesapları takip eden kişiler, Instagram keşfet sekmesinde daha çok araba gönderileriyle karşılaşacaktır.

Hemen buraya TIKLA ! kayıt ol Sipariş ver ve Keşfet Etkili Hizmetlerimizden Faydalan

Instagram Keşfette İstenmeyen Gönderilerin Çıkma Sebebi Nedir?


Instagram kullanıcıları, kimi zaman keşfet sekmesinde ilgilenmedikleri alanlarda paylaşılan gönderiler ile karşılaşabilmektedir. Instagram keşfet özelliği daha önce de belirtildiği üzere belirli bir algoritmaya bağlı olarak çalışmaktadır. Bu bağlamda sizin takip etmediğiniz ancak etkileşim kurduğunuz arkadaşlarınızın takip ettiği paylaşımlar keşfet sekmesinde görülebilmektedir. Yani, yalnızca siz değil, arkadaşlarınızın etkileşim kurduğu hesap ve gönderiler de keşfet sekmesinde gösterilebilmektedir.

Eğer keşfet sekmesinde gösterilen paylaşımlar hoşunuza gitmiyorsa, kolay bir şekilde keşfet kısmını sıfırlayabilir ve ilgilendiğiniz türde yapılan paylaşımlarla daha çok etkileşim kurarak keşfetinizin yeniden oluşturulmasını sağlayabilirsiniz. Buna ek olarak bu sıfırlama işlemi sayesinde daha verimli şekilde Instagram kullanmaya başlayabilirsiniz.


Instagram Keşfet Nasıl Sıfırlanır?


Daha önce de belirtildiği üzere Instagram keşfet sekmesini sıfırlamak mümkündür. Bu işlemi yapabilmek için Instagram platformunu mobil cihaz üzerinden kullanmanız gerekmektedir. Siz de daha iyi bir deneyim için aşağıdaki listede belirtilen adımlar ile keşfeti sıfırlayabilirsiniz.

1.      İlk olarak mobil cihazınız üzerinden Instagram’a giriş yapınız ve kullanıcı bilgilerinizi girerek hesabınıza ulaşınız.

2.      Daha sonra hesabınızdan çıkış yapmadan uygulamayı kapatınız.

3.      Telefonunuzun ayarlar paneline girip “Uygulamalar” seçeneğine tıklayınız.

4.      Karşınıza çıkan uygulamalar listesinde Instagram uygulamasını bulup üzerine tıklayınız.

5.      Son olarak ise “Verileri Temizle” butonuna basarak işlemi sonlandırınız.

Belirtilen bu adımlar, Instagram hesabınızın tamamen korunmasını, ancak sizlere gösterilen keşfet gönderilerinin sıfırlanmasını sağlayacaktır.


Instagram Keşfete Çıkan Hesaplar Nasıl Belirlenir?


Instagram keşfet sekmesinde gösterilen hesap ve gönderiler, etkileşim oranına göre belirlenmektedir. Eğer bir hesap veya gönderi yüksek beğeni ve yorum sayısına erişirse, algoritma bu durumu beğenilen bir paylaşım olarak algılar ve daha fazla kullanıcının bu gönderiye erişmesini sağlar. Yani, üzerine çok konuşulan bir gönderi diğer kullanıcılara ulaştırılmakta ve bu bağlamda keşfet sekmesinde yer almaktadır. Bu tür gönderilerin sizin keşfet sekmenizde gösterilip gösterilmeyeceği ise ilgi alanlarınıza bağlıdır.