Blog

Instagram Önbellek Temizleme Ne İşe Yarar?

SosyalAtom Logo

sosyalbayin.com

Sosyal medya hizmetinden fazlası...

Instagram Önbellek Temizleme Ne İşe Yarar?
Instagram Önbellek Temizleme Ne İşe Yarar?

Instagram uygulaması, kullanıldığı cihaz üzerinde önbellek alanı kullanmaktadır. Önbellek, uygulama üzerinde işlevi olmayan ancak gereğinden fazla yer kaplayan unsurları barındırmaktadır. Bu bağlamda Instagram önbellek temizleme işlemi yapılarak uygulamanın sorunsuz şekilde çalışması ve telefondaki uygulama kaynaklı kasma sorunlarının giderilmesi sağlanabilmektedir. Ayrıca Instagram uygulama önbelleğinde yer alan bilgiler yalnızca arama geçmişi, çerezler ve bu gibi kaydedilmesine gerek olmayan hususlardır. Bu nedenle silinmesine hiçbir sakınca yoktur.

Instagram önbellek temizleme işlemi, birden fazla amaç için yapılabilmektedir. Bunlardan bazıları;

·        Instagram keşfet sayfasını yeniden düzenleme

·        Instagram uygulama sorunlarını giderme

·        Cihaz kasma sorunlarını önleme

·        Telefonun hafızasında yer açma

·        Instagram’da yer alan önemsiz bilgileri silme

·        Uygulamanın verimini arttırma

·        Cihazın hızına destek olma şeklinde sıralanabilir.

Bu önbellek temizleme işlemi Instagram da dahil olmak üzere tüm mobil uygulamalarda yapılabilmektedir. Instagram önbellek temizleme işlemi iOS ve Android cihazlarda farklılık göstermektedir. Aşağıdaki başlığa bakarak önbellek silmenin nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.


Instagram Önbellek Nasıl Temizlenir?


Instagram uygulamasını kullanırken sorun yaşamamak ve uygulamada güncel olarak görülen sorunları gidermek için yapılabilecek en ideal işlem olan önbellek temizleme aşağıdaki adımların takip edilebilmesi ile yapılmaktadır.

1.      Telefonunuzun ayarlar paneline giriş yapınız.

2.      Daha sonra “uygulama ayarları” sekmesine gidiniz.

3.      Karşınıza çıkan uygulama listesinde Instagram uygulamasını bulup üstüne tıklayınız.

4.      Uygulama verileri sayfasında “Önbelleği Temizle” seçeneğine dokununuz.

5.      Bu paneli kapatıp Instagram uygulamasına giriniz ve hesap bilgilerinizle profilinize erişip işlemi bitiriniz.

Belirtilen adımlar Samsung, Huawei, LG, Oppo, Realme, Xiaomi gibi android işletim sistemi ile çalışan tüm akıllı cihazlarda yapılabilmektedir. Ancak iPhone markalı iOS sistemli cihazlarda farklı bir işlem yapılmalıdır. Zira iOS cihazlarda ayarlar paneli üzerinden önbellek temizleme işlemi yapılmamaktadır.


Instagram Önbellek Temizleme iOS


Instagram kullanıcıları, bu kullanımı iOS işletim sistemine sahip olan bir cihaz üzerinden gerçekleştiriyorsa, bu noktada önbellek temizliği için mobil cihazın bilgisayara bağlanması gerekmektedir.  Telefonunuzu bir bilgisayara bağlayıp iTunes hesabınızı açmanız durumunda önbellek temizliği yapabilmeniz mümkün olacaktır.

iTunes girişi yaptıktan sonra depolama alanına erişip ilk olarak “Bellek”, daha sonrasında ise  “Önbelleği Temizle” seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Kısa bir süre içerisinde Instagram önbelleği temizlenmiş olacaktır. Ancak eğer iTunes ile uğraşmak istemiyorsanız, önbelleğin temizlenmesi için uygulamayı silip tekrar yükleyebilirsiniz.


Instagram Önbellek Temizlenmezse Ne Olur?


Instagram önbelleği, düzenli aralıklar ile temizlenmesi önerilen bir depolamadır. Instagram önbellek temizleme işlemi yapılmaz ise cihazda yavaşlamalar ve uygulamada bozulmalar meydana gelebilmektedir. Uzun süre boyunca önbellek temizlenmezse uygulama hiç açılmaz hale gelebilir ve bu da telefonun çalışma gücünü doğrudan olumsuz etkiler. Daha önce de belirttiğimiz üzere önbellekte hiçbir önemli bilgi bulunmadığı için temizlenmesi durumunda Instagram hesabınızda herhangi bir bilgi yok olmayacaktır.