Blog

Instagram Reklam Verme Kaç TL?

SosyalAtom Logo

sosyalbayin.com

Sosyal medya hizmetinden fazlası...

Instagram Reklam Verme Kaç TL?
Instagram Reklam Verme Kaç TL?

Instagram, günümüzde reklamcılık için kullanılan en etkili araçlardan bir tanesidir. Günümüzde çoğu firma, satışlarını arttırabilmek için Instagram reklam verme işlemi yapmaktadır. Zira gelişen teknoloji ile birlikte insanlar televizyon reklamlarından ziyade sosyal medya platformlarında çıkan sponsorlu içeriklerden etkilenmektedir. Bu bağlamda da Instagram reklamlarının fiyatı merak edilmekte ve firmalar tarafından araştırılmaktadır.

Instagram reklamları, Facebook Business Manager sayfası üzerinden gerçekleştirilmektedir. Yani hem Facebook hem de Instagram platformlarında yayınlayacağınız reklamlar için bu sayfayı kullanabilirsiniz. Üstelik bu reklamlar, televizyon reklamlarına kıyasla kişiselleştirilebilir özelliğe sahiptir. Bu da hem reklamların daha etkili olmasına hem de bütçe planlamasının firma sahibinin elinde olmasına yardımcı olmaktadır.


Instagram Reklam Verme Ücretleri


Instagram reklam verme ücretleri, sosyal medya platformlarında sponsorlu reklamlar paylaşmak isteyen kişiler tarafından sık sık araştırılan bir konudur. Instagram reklam verme fiyatları incelendiği zaman herhangi bir fiyat ile karşılaşılmamaktadır. Zira bu reklamların bütçesi tamamen firma sahibi tarafından belirlenmektedir. Bu da demek oluyor ki, reklamlar için 50 TL ya da 5000 TL bütçe belirleyerek kitlenize kolayca erişebilmeniz mümkün olacaktır.

Instagram reklamları vermek istiyorsanız, ancak ne kadar bütçe ayıracağınızı bilmiyorsanız, bu noktada firmanızın hizmet verdiği sektörde çalışan diğer firmaları incelemeniz tavsiye edilmektedir. Bu sayede fikir edinebilir ve reklam bütçenizin ne olacağına karar verebilirsiniz. Ayrıca bilmeniz gerekir ki, reklam bütçeniz ne kadar fazla reklamınızın göstereceğini belirlemektedir. Eğer bütçeniz çok düşük olursa, reklamlarınızı gören kişi sayısı da az olacağı için satışlarınızda büyük bir fark görülmeyecektir.


Instagram Reklam Verme Bütçesi Ne Kadar Olmalı?


Instagram reklam verme işlemi yapmak isteyen firmalar, daha etkili işlemler yapabilmek için bütçenin ne kadar olması gerektiğini merak etmektedir. Bu noktada büyük firmalar günlük 5000 TL bütçe ile reklam verebilmektedir. Küçük işletmeler ise günlük 50 ila 100 TL arasında bir reklam bütçesi oluşturmaktadır. Eğer hizmet verdiğiniz sektör, Instagram kullanıcılarını kolayca etkileyebilecek ise reklam bütçelerini biraz fazla tutmak ideal olacaktır. 


Instagram Reklamları Etkili Midir?


Instagram reklamları, pazarlama için en etkili güçlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Instagram reklam verme işlemi esnasında yapılan filtreleme işlemleri, reklamların kimlere gösterileceğinin belirlenmesini sağlamaktadır. Bu sayede reklam vermek için büyük bütçeler ayırmak yerine firmanızdan hizmet ya da ürün satın alabilme potansiyeli olan kişilere reklamlar gösterilecektir.

Instagram reklamları için yapılan filtreler arasında yaş aralığı, konum, cinsiyet gibi farklı kişiselleştirme ögeleri bulunur. Bu sayede reklamlarınız yalnızca hedef kitlenize gösterilebilecektir. Örnek vermek gerekirse bir makyaj markasının reklamları, kadınlara gösterildiği zaman daha efektif olmaktadır. Aynı şekilde erkek aksesuar satışı yapan firmaların bu reklamları erkek kullanıcılara göstermesi satışın daha yüksek olmasını sağlamaktadır. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğu zaman Instagram reklamlarının ne kadar etkili ve direkt olarak hedef kitleye hitap ettiği görülmektedir.