Blog

Instagram SEO Nedir?

SosyalAtom Logo

sosyalbayin.com

Sosyal medya hizmetinden fazlası...

Instagram SEO Nedir?
Instagram SEO Nedir?

İçerisinde arama motoru olan her platformda ön plana çıkabilmek için SOE çalışmaları yapabilmek mümkündür. SEO yapılabilecek platformlardan bir tanesi de Instagram’dır. Instagram SEO, uygulama içi yapılan aramalarda ilk sıralarda gösterilebilmek ve hesap bilinirliğini arttırmak için yapılan bir işlem olup, hesabın büyütülebilmesi için oldukça önemlidir. Özellikle Instagram işletme hesapları için sıkça yapılan arama motoru optimizasyonu, firmanın başarısını doğrudan etkilemektedir.

Instagram SEO çalışmaları yapabilmek için yapılması gerekenler oldukça basittir. Bu noktada özellikle hashtag kullanarak yapılan aramalarda ön plana çıkmak önemlidir. Çünkü pek çok insan almak istediği ürün ya da hizmetler için belirli bir hesap araması yapmak yerine etiket kullanarak arama yapmaktadır. Bu nedenle Instagram’da hizmet veren hesapların profil yönetimlerine önem vermesi gerekmektedir.


Instagram SEO Nasıl Yapılır?


Instagram hesabını ön plana çıkartmak ve doğal yollardan kitlesini büyütmek isteyenlerin sıkça tercih ettiği Instagram SEO, birkaç basit yöntem ile yapılabilmektedir. Aşağıdaki listede hesabınızı SEO uyumlu yapabilmek için yapabileceğiniz basit işlemler belirtilmektedir.

·        Hesabınızı aktif kullanmaya ve düzenli paylaşımlar yapmaya özen göstermelisiniz.

·        Profilinizin biyografi kısmını etkili kullanmalı ve açıklamayı çok uzun tutmadan anahtar kelimeler yerleştirmelisiniz.

·        Post paylaşımlarında açıklama yazısına ilgili hashtagler eklemelisiniz.

·        Hesabınızın etkileşim düzeyini arttırabilmek için soru cevap, etkinlik, çekiliş gibi çeşitli aktiviteler yapmalısınız.

·        Hesabınızın düzgün ve profesyonel durmasına özen göstermelisiniz.

·        Hesabınızın itibarını düşürecek eylemlerden kaçınmalı ve hizmet kalitesinin yüksek olmasına dikkat etmelisiniz.

Yukarıda belirtilen basit eylemler, Instagram algoritmasını kolayca etkilemenize ve Instagram SEO çalışmaları yapabilmenize yardımcı olacaktır.


Instagram SEO Ne İşe Yarar?


Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya ağlarından bir tanesi olan Instagram’da ön plana çıkmak, pek çok bireysel ve kurumsal hesabın isteklerinden bir tanesidir. Eğer siz de Instagram SEO yaparsanız, kitlenizi hızlı şekilde arttırabilirsiniz. Üstelik Instagram SEO çalışmaları bireysel olarak da kolayca yapılabildiği için bu avantajlardan ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz.

Instagram SEO çalışmalarının bir diğer faydası ise bilinirlik düzeyinin arttırılmasıdır. Zira doğru SEO çalışması sizin keşfet sekmesinde gösterilmenizi ve arama sonuçlarında ilk sıralarda gösterilmenizi sağlayacaktır. Eğer diğer kullanıcılar sizin hesabınızı ya da gönderilerinizi sıkça görmeye başlarsa, otomatik olarak bir güven algısı oluşacaktır. Üstelik SEO çalışmaları yaptıktan sonra hesabınızı aktif şekilde kullanmaya devam ederseniz, uzun vadede çok daha başarılı olabilirsiniz.


Instagram SEO Dezavantajı Var Mı?


Instagram SEO çalışmaları yaparken daha bilinçli şekilde hareket etmek isteyenler, bu işlemlerin hesaba herhangi bir zararı olup olmadığını merak etmektedir. Bu noktada bilinmesi gerekir ki, Instagram ağı içerisinde yapılacak SEO çalışmalarının hiçbir zararı yoktur. Aksine, Instagram SEO çalışmaları daha önce de belirtildiği gibi hesabı ön plana çıkartmayı sağladığı için her hesabın ihtiyaç duyacağı bir hizmettir.