Blog

Instagram Story Anketleri Nasıl Oluşturulur?

SosyalAtom Logo

sosyalbayin.com

Sosyal medya hizmetinden fazlası...

Instagram Story Anketleri Nasıl Oluşturulur?
Instagram Story Anketleri Nasıl Oluşturulur?

Instagram, hayatımıza girdiği tarihten bu yana pek çok değişime uğramış ve bünyesinde farklı özellikler eklemiştir. Bu özelliklerden bir tanesi de Instagram story anketleri şeklindedir. Story anketleri, Instagram kullanıcılarının hem takipçileri ile etkileşim içerisinde olmasına hem de iletişiminin artmasına yardımcı olmaktadır. Üstelik anket, soru cevap gibi pek çok etkinlik kolay bir şekilde oluşturulabilmektedir.

Instagram’da anket oluşturmak istiyorsanız yapmanız gerekenler oldukça kolaydır. Instagram uygulamasının kamera sekmesinden tamamlanan bu işlem, ayrıca story tasarlamayla birlikte anketler çok daha estetik şekilde hazırlanabilmektedir. Eğer Instagram hesabınızda anket paylaşımı yapmak istiyorsanız, aşağıdaki başlıklara göz atabilirsiniz.


Instagram Anket Hikayesi Paylaşma


Instagram uygulamasının en sevilen özelliklerinden bir tanesi olan story, kendi içerisinde farklı şekillerde paylaşılabilmektedir. Instagram kullanıcıları, bu uygulamanın kamera sekmesine giriş yapıp bir fotoğraf çekebilir, galeriden fotoğraf çekebilir ya da mod gönderisini seçerek arka planın tamamen boş olmasını sağlayabilir. Bu fotoğraf seçiminden sonra ekran aşağıdan yukarı kaydırılarak Instagram story anketleri de dahil olmak üzere tüm ek özelliklere erişim sağlanabilmektedir.

Eğer takipçilerinizle bir anket yapmak istiyorsanız, tercih edebileceğiniz iki farklı etkinlik çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi ekranı yukarı kaydırdığınız zaman çıkan “Question”, diğeri ise “Quiz” şeklindedir. Question anketi, sizlerin yönelttiği sorulara takipçilerinizin yazılı şekilde cevap vermesini sağlar. Quiz ise takipçilerinize sorduğunuz sorulara şıklı şekilde cevap verilmesini sağlamaktadır.

Belirtilen bu iki anket türünden birini seçerek kolayca sorularınızı oluşturabilirsiniz. Instagram story anketleri oluşturduktan sonra da yine aynı panelden gif, emoji, müzik gibi farklı unsurları hikaye gönderinize ekleyebilirsiniz. Bu sayede de paylaşımlarınızın çok daha ilgi çekici olmasını ve takipçilerinizin hikaye gönderilerinizi yakından takip etmesini sağlayabilirsiniz.


Instagram Story Anketleri Etkileşimi Arttırır Mı?


Instagram story anketleri paylaşan ya da paylaşmayı düşünen kullanıcılar, bu hikaye paylaşım türünün etkileşime katkı sağlayıp sağlamadığını merak etmektedir. Bu noktada bilinmesi gerekir ki, eğer hazırladığınız anket sorusu insanlarda tartışma ve konuşma dürtüsü uyandırırsa, etkileşim düzeyiniz büyük ölçüde artacaktır. Çünkü insanlar sizinle kendi görüşünü paylaşmak isteyecek ve bu nedenle doğal yoldan hem takipçi sayınız hem de bilinirlik düzeyiniz artacaktır.

Instagram story anketlerinde takipçilerinize bir kıyafetin güzel olup olmadığını sormak yerine, gündemde olan, insanların sıkça konuştuğu ve fikir ayrılıklarının olduğu konularda sorular yöneltmelisiniz. Bu sayede birkaç dakika yerine, birkaç saat konuşulmasını sağlamış olursunuz. Bu da, etkileşimin artmasına yardımcı olur.

Instagram algoritması, fazla etkileşim alan hesapları ön plana çıkartmaya eğilimlidir. Çünkü sistem, beğenilen ya da üzerine çok konuşulan bir hesabı diğer kullanıcılara göstermek ve Instagram’da daha fazla zaman geçirilmesini ister. Kısaca özetlemek gerekirse, soruları ilgi çekici oluşturulan ve doğru yapılan Instagram story anketleri etkileşimin yüksek olmasına yardımcı olacaktır.