Blog

YouTube Reklamları Nasıl Engellenir?

SosyalAtom Logo

sosyalbayin.com

Sosyal medya hizmetinden fazlası...

YouTube Reklamları Nasıl Engellenir?
YouTube Reklamları Nasıl Engellenir?

YouTube, günümüzde en çok kullanılan sosyal ağlardan bir tanesi olup pek çok kategoride videonun paylaşıldığı bir web sitesidir. Bu platformda en can sıkıcı durumlardan bir tanesi de reklamlardır. YouTube Premium kullanmayanlar video izlerken birçok reklamla karşılaşmakta ve bu sorunu giderebilmek için YouTube reklam engelleme araştırması yapmaktadır. Bu noktada bilinmesi gerekir ki, YouTube videoları izlerken çıkan ve sayfayı kaplayan reklamlardan kurtulmanın birden fazla yolu bulunmaktadır.

YouTube reklamlarını görmemek için yapabileceğiniz bazı uygulamalar bulunmaktadır. Hem mobil cihazlar hem de bilgisayarlar üzerinden YouTube kullananlar, reklamları kolayca engellenebilmektedir. Ancak bu işlemler YouTube uygulamasında çalışmayabilmektedir. Siz de YouTube videoları izlerken çıkan reklamlardan kurtulmak için araştırma yapıyorsanız, aşağıdaki başlıklara göz atarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.


YouTube Reklam Engelleme


Daha önce de belirttiğimiz gibi YouTube reklamlarını görmemek için yapabileceğiniz bazı işlemler bulunmaktadır. Eğer hiçbir eklenti kullanmadan bu reklamlardan kurtulmak isterseniz, YouTube Premium kullanmanız tavsiye edilmektedir. Zira Premium üyelikte kullanıcılar reklam ile karşılaşmamaktadır.

YouTube reklamlarını engellemenin bir diğer yolu ise Chrome eklentileri kullanmaktır. Eklenti mağazası üzerinden AdBlock, uBlock ve AdFrender gibi uygulamaları kullanabilirsiniz. Bu eklentiler, Chrome üzerinden YouTube kullanmanız durumunda çıkacak tüm reklamları engelleyerek daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmaktadır.

YouTube reklam engelleme işlemi için tercih edebileceğiniz bir diğer yöntem ise Brave gibi reklam engelleyici özelliği bulunan tarayıcılar kullanmaktır. Brave tarayıcısı hem reklamları engellemekte hem de Brave Rewards sayesinde bu tarayıcıyı kullananlara bir altcoin ile ödül vermektedir.


YouTube Reklamları Tamamen Engellenebilir Mi?


YouTube pek çok insanın reklamlar üzerinden para kazandığı bir platformdur. Zira bir içerik üreticisi video yüklemesi yaptığı zaman aslında video izlenme oranına göre değil, video içerisinde çıkan reklamların izlenme sayısına göre para kazanmaktadır. Bu da demek oluyor ki, YouTube üzerinden para kazanan kişiler, reklamlar sayesinde kazanç sağlayabilmektedir. Bu nedenle YouTube reklam engelleme tamamen mümkün değildir.

YouTube reklamlarını engellemek için kullanabileceğiniz bazı tarayıcılar ve eklentiler olsa da bu işlemlerin %100 reklam engelleyebilmesi mümkün değildir. Ancak YouTube platformunun ücretli aboneliği olan Premium kullanmaya başlarsanız, tüm reklamlar ücret ödediğiniz için kapatılacaktır. Yani, reklamları tam anlamıyla engellemenin tek yolu Premium kullanmaktır.


YouTube Uygulamasında Reklamlar Engellenebilir Mi?


YouTube reklamlarını engellemek için birden fazla yöntem bulunsa da, bu yöntemlerin çoğu YouTube uygulaması üzerinde çalışmamaktadır. Zira yapılacak YouTube reklam engelleme işleminde genellikle eklenti kullanılmakta ve bu eklentiler uygulamaya entegre edilmemektedir. Bu nedenle de YouTube reklamlarını uygulama üzerinden engellemenin tek yolu YouTube Premium kullanmak olacaktır. Ayrıca dilerseniz AppStore ya da Play Store üzerinden reklam engelleyici uygulamalar indirebilirsiniz. Ancak bu uygulamaların da tam verimle çalışmayacağı ve tüm reklamları engellemeyeceği bilinmelidir.